Team coaching - Leer effectief samenwerken met resultaat

Je hebt een groep fantastische mensen om je heen. Stuk voor stuk goed gekwalificeerd en opgeleid en in staat de klus te klaren. En nog vallen de resultaten tegen. Hoe wordt deze groep een echt team, wordt er samengewerkt en worden de resultaten behaald?  Zorg ervoor dat ze dezelfde taal spreken, elkaars waarden kennen en elkaar begrijpen en versterken. Creëer een team dat samenwerkt met waardering voor het verschil, vanuit een gedeelde passie en dat gaat voor het gezamenlijke doel en resultaat.

 

Wil jij met jouw team ook zichtbaar betere resultaten. Een vliegende start voor je nieuwe team? Of ben je benieuwd wat de optimale uitbreiding is van je team nu je aan het groeien bent?

 


Niets is moeilijker dan samenwerken. Al die verschillende mensen, denkstijlen, meningen en belangen. Om moedeloos van te worden. Maar ook uitdagend, als je weet wat het  je oplevert. Samenwerking vanuit een gedeelde passie is misschien wel de belangrijkste succesfactor van een team of organisatie. Het is het verschil dat het verschil maakt. Maar hoe doen we dit? Hoe maken we samenwerking (weer) effectief,  waardevol en zelfs leuk?

 

Volgens Bamboo doordat: 

1. De teamleden elkaar vertrouwen 

2. Ze elkaars denkstijlen,  waarden en criteria begrijpen

3. Het team open, eerlijke en oprechte feedback  kan geven en ontvangen

5. Ze achter het gezamenlijke doel staan

 

Weet je zeker dat er in jouw team meer zit dan dat er nu uitkomt. Droom jij ervan je eindelijk echt te richten op de resultaten en deze ook gegarandeerd te halen? Gewoon met een team dat staat, levert, samenwerkt en het ook nog leuk heeft met elkaar. Dit is dichterbij dan je denkt:

 


BENIEUWD HOE JE JOUW TEAM WEER LATEN SCHITTEREN?


 

Om inzicht te krijgen in hoe het team in elkaar zit, welke kwaliteiten, uitdagingen en beperkingen een team heeft, maken we gebruik van MindSonar.

Dit is een online test om te bepalen welke denkstijlen mensen hebben in het team. De individuele profielen laten zien hoe mensen denken, waarnemen en zich gedragen in de samenwerking.  Het teamprofiel laat zien waar de kracht van het team zit, maar ook wat er gedaan moet worden om effectiever samen te werken en betere resultaten te halen. 

 

 


Verbetering Communicatie

Verbeteren resultaat

team samenstelling


Leer de communicatie en denkstijlen van elkaar kennen. Snap waarom die ene collega je altijd verkeerd begrijpt , terwijl je bij die ander aan een half woord genoeg heb.

 

Krijg je ideeën en voorstellen makkelijker geaccepteerd in de groep, los weerstand op. Geef je woorden impact, enkel door je taalgebruik aan te passen aan dat van die ander. Zodat zij begrijpen wat jij begrijpt.

 

Met gebruik van MindSonar krijg je inzicht  in de actieve denkstijlen van de teamleden en is de samenwerking effectiever en prettiger dan ooit.

Bereik committent op het gezamenlijke doel. Weet met elkaar welke klus geklaard moet worden.  En hoe jullie dit gaan doen.

 

Analyseren van de dynamiek van het team. Identificeren van  de  'superpowers' en uitdagingen van het team.

 

Duidelijk ontwikkelpad naar het gewenste resultaat, klaar om  de juiste stappen te zetten in de juiste richting.

 

Ook hierbij helpt MindSonar om de kracht van het team te vinden en deze optimaal te kunnen benutten.

 

Verandering is de dagelijkse realiteit en innovatiekracht is belangrijk. Het team moet optimaal kunnen anticiperen op verandering in de omgeving en in de organisatie.

 

Met inzicht in het teamprofiel wordt een  innovatiestrategie ontwikkelt. Zijn er aanbevelingen over de risico's en ontwikkelmogelijkheden.    

 

Doordat het teamprofiel  inzicht geeft in de kwaliteiten het team  en welke onvoldoende aanwezig zijn,  is het ook van onschatbare waarde bij het aantrekken van nieuwe teamleden.