Organisatie ontwikkeling - neem mensen mee naar het juiste doel

Het speelveld is continu in beweging. Hoe zorg je ervoor dat je als organisatie blijft mee bewegen met alle ontwikkelingen, dat je snel en adequaat kunt inspelen op relevante veranderingen. Dat je iedereen meekrijgt in de gewenste richting. Meegaan in verandering vraagt aanpassing en begrip. Dit is niet altijd even makkelijk en vanzelfsprekend voor iedereen. Want is de richting waarin jullie bewegen helder voor iedereen? En waarom deze kant op?

 

Een heldere boodschap en een open onderlinge communicatie is van onschatbare waarde in tijden van verandering. Wanneer zekerheid onder druk komt te staan, is een effectieve samenwerking, communicatie en een gezamenlijk doel niet meer zo vanzelfsprekend. Er gaan andere belangen en wetten gelden. Terwijl juist in onzekere tijden wil je eenheid, verbinding en betrokkenheid.  Samen kan er zoveel meer worden bereikt dan ieder voor zich kan realiseren.  

  


Hoe vergroot ik de veranderbereidheid binnen mijn organisatie, hoe laat ik mijn sales teams excelleren, hoe voorkom ik dat tijdelijke projectteams verzanden, hoe kunnen afdelingen samenwerken en het gezamenlijke belang voorop stellen. Hoe behaal ik de resultaten die ik nodig heb, met dit team? Waarom komt er niet uit wat er inzit?

 

Zijn dit vragen die regelmatig bij je opkomen? 

 

en zou het niet mooi zijn, dat

  • de richting waarin jullie bewegen begrepen wordt?
  • de missie en visie  geen mooie woorden blijven,  maar echt geleefd worden?
  • de passie voor wat jullie  doen zichtbaar en voelbaar is voor iedereen? 
  • jullie echt gericht zijn op de klant?
  • jullie weten wat  jullie toegevoegde waarde is?
  • jullie de verantwoordelijkheid op de juiste plek laten?
  • iedereen weet wat er verwacht wordt?
  • Iedereen in staat zijn klus te klaren?
  • iedereen elkaar hierop kan aanspreken?

 

Bamboo helpt je organisatie de juiste richting te vinden. Verbind je mensen aan het gezamenlijke doel, vergroot de veranderbereidheid, ervaar verantwoordelijkheid en eigenaarschap van iedereen. Zie de focus op de klant en het resultaat toenemen. Samenwerken was nog nooit zo leuk.

 


BENIEUWD HOE JOUW ORGANISATIE KAN STRALEN?


Om inzicht te krijgen in hoe de organisatie in elkaar zit, welke kwaliteiten, uitdagingen en beperkingen de organisatie heeft, maken we gebruik van MindSonar.  Dit is een online test om te bepalen welke denkstijlen mensen hebben. De individuele profielen laten zien hoe mensen denken, waarnemen en zich gedragen in de samenwerking.

 

Maar nog interessanter is welke rode draad is te vinden? Wat is kenmerkend voor deze organisatie en is de juiste balans aanwezig?  Of zijn in de organisatie een aantal belangrijke kwaliteiten onderbelicht?  Het verklaart die stroeve samenwerking tussen de teams en waarom het nemen van verantwoordelijkheid zo lastig is. 

Maar ook wat er nodig is om met zelfsturende team resultaat te behalen?. Of effectiever te zijn in je klantgerichtheid en sales.